The secret of beauty

揀HIFU都要揀專業

Oct 21, 2016
-

結婚要搵化妝,有啲人睇手勢,睇作品,新娘化妝呢行,話大唔大,話細都唔細,要揀有排揀,我諗每個化妝師嘅夢想都係想做起自己個品牌。如果有日,講起要搵新娘化妝師,Makeup Secret 化妝學校創辦人Isadora,就是我很欣賞的其中一位!

Isadora畢業於荷李活著名化妝學校, 2000 年投身化妝師行業至今, 曾參予過不少雜誌, 廣告, fashion show 及新娘化妝工作, 與不少藝人及模特兒合作無間。歷年曾為不少企業集團, 大學及化妝品牌擔任彩妝教學講師,及先後為兩所化妝學校聘用為「資深課程導師」,同時為 AM730 報章,及商台網站等專欄作者。

欣賞Isadora,並不是因為她擁有多資深的專業資格,而是,她對事物的堅持,以至對事業的堅持。

一向都追開Isadora的生活分享點滴,最近亦在facebook看過她做完HIFU瘦面療程之後用家見證,尤記得她在blog裡提及:

「我估大家都已聽過,通常打一次 HIFU 要 2 萬幾,仲要只打臉、不包眼周,絕非普通價 treatment,所以做得 HIFU 的多為中女、成熟肌、超級貪靚精等等。雖然價格貴,但亦有大把人爭住打,由此可見它的效果應該非常顯著。」

而坊間有好多廣告指 HIFU 試做價平至千幾二千蚊的,就未必會係用外國HIFU機,又或者會打唔足數,效果就會有相距,所以都係一分錢一分貨。

(醫生話平均全臉每次要打 300 幾發先夠,如果用平價嘅HIFU機打 / 或因試做價太平而打唔足數,效果自然有相差。)

Isadora就係唔係嗰種人云亦云,抱住質疑態度去試新野嘅 KOL,佢可以揀了幾年才去試一個treatment,好多KOL為了盲目地營利,不少人很容易把價值觀及原則逐點逐點「賣」出去,等價交易,看似fair enough.但其實,卻忽略了將自己一心建立的品牌形象及公信力逐點逐點磨滅掉的危機。

用專業,揀專業,才是win win之道啊!

以下係Isadora個sharing & 同佢推介嗰間HIFU出咗最新HIFU-V機同療程試做價惠,想體驗HIFU的去皺療程和輪廓緊緻療程就click入去望下啦!

http://isadoracheng.blogspot.hk/2016/02/hifu-hifu.html

https://goo.gl/NxOBsU

 

 

 

 

 

#HIFU #HIFU提升 #HIFU輪廓緊緻 #HIFU_OASIS  #HIFU聚焦超聲波 #HIFU V面 #HIFU價錢#HIFU效果 #HIFU瘦面

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Top